saltatu edukira

Aldundiaren Logoa
 

Hemen zaude:

Lan Ildoak eta emaitzak

Informazioa

Frutagintza

  • Sagardorako sagarrondoan barietate eta patroi desberdinen nekazaritza eta teknologia azterketa eta portaera.
  • Mahaiko sagarrondoen barietate interesgarriak kontserbatzea.
  • Ahabia, hurrondo eta gaztainondo hibridoa bezalako espezieen barietate desberdinekin nekazaritza portaera eta moldapena ebaluatzea.
 

Mahastizaintza

  • Hondarribi Beltza barietatearen klon hautespena.
  • Landaketa eredu eta dentsitate desberdinetan mahatsondo autoktonoen azterketa eta portaera.
  • Eredu, landaketa dentsitate eta eraketa sistema desberdinetan kanpoko mahatsondo esperimentalen azterketa eta portaera.
  • Barietateen potentzialtasuna aprobetxatzeko kimaketa teknikak aztertzea, egingo diren ardoen kalitatean eragin gabe.
 

Enologia. Upategi esperimentala

Ekipamendua. Upategia
  • Altzairu herdoilgaitzezko tangak, hozte atorrekin.
  • Hoztu, inertizatu eta klimatizatzeko ekipoak.
  • Eragiketen eta tangen kontrol informatikoa.
  • Ardoak ontzeko ganbera.
  • Prentsa pneumatikoa, botilatze inertea, etab.
Enologia. Txakolina.
  • Bizkaiko Txakolina jatorri deiturak gomendatutako (Hondarrabi zuri eta Hondarrabi Beltza) eta baimendutako (Petit Courbu, Folle Blanche, Gros Manseng, Petit Manseng, Sauvignon Blanc, Riesling eta Chardonnay) barietateen potentzialtasun teknologikoa aztertzea.
  • Gure txakolinen benetako izaera mantenduz barietateen gehieneko adierazpena ahalbidetzeko teknikak abian jartzea.
  • Bizkaiko Txakolinaren berezko ezaugarriak osatzen dituzten kanpoko barietate berriak teknologiaren ikuspegitik aztertzea.
Enologia. Sagardoa

 
 

e-mailez bidali